Om Bil & Filtertjänst AB

Historien börjar egentligen redan 1983 då jag svängde in till vår lokala reservdelsbutik. Anledningen var att min egen Chevrolet C10 av 1980 års modell behövde servas & oljefilter inköpas. Dom sålde Mann Filter och det filter jag fick visade sig inte alls gå att montera utan att möjligen böja undan kylrören till automatlådan, det var dessutom betydligt större än det originalfilter som satt på bilen. Det framkom då att Mann inte har rätt filter till min bil i sitt sortiment. På den tiden arbetade jag som entreprenör och nu letade jag efter en leverantör med ett komplett filtersortiment inte bara till min bil, utan även till mina entreprenadmaskiner. Men idén var redan född och efter 20 år i maskinerna ville jag göra något annat. Jag började importera filter till bilar, lastbilar, entreprenad och industri, sedermera blev det även import av batterier och reservdelar till amerikanska bilar. År 1996 flyttade företaget från Bjursås till egen fastighet på Ingarvets industriområde i Falun.

Med anledning av att jag närmar mig pensionsåldern bestämde jag mig för att sälja företaget och den 1 okbober 2016 förvärvades vi av Svenska Fleet-tec AB. 

 

Jörgen Ernstsson, VD

Miljöpolicy

Bil & Filtertjänst AB ska medverka till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling genom att hålla sig underrättad om utvecklingen av miljöanpassade reservdelar, bilvårdsprodukter och kemikalier. Vi skall ständigt förbättra vårt miljöarbete och miljölagar och andra krav ska följas.